Het ervaringsverhaal van Reneé

“Voor nu is het heel prettig om ‘gewoon’ een vaste baan en een vast salaris te hebben.”

Bij Vermogen
“Ik heb geleerd dat ik veel meer kan dan ik van mezelf had verwacht! Sowieso was het werk met inDesign, Photoshop en Illustrator allemaal nieuw. Ik had ook al heel lang niet de situatie dat ik ergens verplicht naar toe moest, dus ik moest het bezig zijn opnieuw leren evenals het ergens worden verwacht aanwezig te zijn. Ik heb bij Vermogen ook geleerd dat ik veel duidelijkheid nodig heb en niet te veel dingen tegelijk moet doen, omdat ik het lastig vind om prioriteiten te stellen. En ook om aan te geven dat ik dat nodig heb, duidelijkheid enzo.”

 

Huidige situatie na Vermogen
“Ik werk nu bij de ASR, bij de email verwerking van de afdeling levensverzekeringen. Dat betekent dat ik van elk mailtje moet kijken over welke polis het gaat, het daarna archiveren en een taak aanmaken voor het juiste team, zodat de juiste mensen er naar kunnen kijken.

Het was redelijk toevallig dat ik hier terecht kwam. Ik heb eerst met mijn werk- en ambulant begeleider gekeken naar het doelgroepenregister, waar onder andere vacatures staan, van de gemeente Utrecht. Daarna moest ik daarvoor een hele keuring ondergaan en ondanks dat zij niet de meest interessante vacatures hadden, was het wel fijn dat ik ergens ben aangenomen. En dat bijna alleen op basis van ‘kun je een beetje met computers omgaan?

Sowieso doordat ik bij Vermogen heb gewerkt, maakte het makkelijker om 18 uur in de week te gaan werken bij de ASR.”

“Wat ik heb geleerd bij Vermogen?:
Dat het o.a. belangrijk is om duidelijk met mijn leidinggevenden/begeleiders te blijven communiceren over de dingen die ik lastig vind. Dat wil ik anderen ook graag meegeven: Blijf praten over de dingen die je lastig vindt, zelfs al klinkt het soms gênant dat je sommige dingen (nog) niet kan die anderen misschien wel kunnen.

Het kan soms best pittig zijn, maar wat voor mezelf ook echt heeft meegewerkt is dat als je de juiste begeleiding weet te vinden, mensen waar je je prettig bij voelt, dan zijn er altijd oplossingen.

Tot slot
Wat ik vooral aan Vermogen heb overgehouden is dat ik nu weer meer zelfvertrouwen heb, en ook weer voor de lol en voor mijzelf kan tekenen!
Ik heb het zo fijn gehad bij Vermogen, ik wilde er eigenlijk niet weg! Misschien dat ik ooit nog iets ga doen met mijn beeldende talenten, maar voor nu is het ook heel prettig om gewoon een vaste baan en een vast salaris te hebben.”