Erkend leerbedrijf

Vermogen is een erkend leerbedrijf op het gebied van grafische vormgeving en illustratie. Het richt zich speciaal op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – vanwege bijvoorbeeld een psychische kwetsbaarheid of verslaving. Vermogen biedt hen een kleinschalige beschutte werkplek en gerichte begeleiding.

Passende werkomgeving

Opdrachtgevers zijn doorgaans organisaties in het sociaal domein die hun cliënten een passende plek voor opleiding en activering willen bieden. Vermogen biedt een herstelbevorderende werkomgeving en een unieke kans om creatieve talenten te ontwikkelen. Vermogen biedt een bbl-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg), waarbij de nadruk ligt op de praktijk.

Op maat gesneden

In gezamenlijk overleg met opdrachtgever en deelnemer wordt een op maat gesneden traject overeengekomen. Het gewenste niveau, de gewenste inhoud en de gewenste intensiteit (dagdelen) en duur worden vastgelegd in een leerwerk-overeenkomst. Met de (IPS-)trajectbegeleider of coach van de opdrachtgever worden goede afspraken gemaakt over de begeleiding.

Praktijkgericht

Deelnemers krijgen een persoonlijk groei- en ontwikkelprogramma. Ze werken individueel of met collega’s samen in een kleinschalig bureau. Ze gaan aan de slag met echte praktijkopdrachten voor logo’s, huisstijlen, infographics, websites, animaties, brochures, folders, flyers en dergelijke.
Zo doen ze werkervaring op, bouwen aan een portfolio en (her)vinden zelfvertrouwen. Daarmee vergroten ze hun kans om (betaald) werk of een passende vervolgopleiding te vinden.

logo sbb erkend leerbedrijf
pasfoto Cathy Leijs

Ervaringen van deelnemers